Tapahtumia Laukkoskella

testikuvaLaukkoskella järjestetään perinteeksi tulleita tapahtumia, joka vuosi. Pääsääntöisesti tapahtumat ajoittuvat kesään ja syksyyn. Tunnetuimpia tapahtumia ovat kesäpäivinä luontopolkuopastukset ja kyläkävely. Syksyllä Laukkosken Taimi järjestää Kotojärven ympärijuoksun ja urheilutapahtumia Pornaisten urheilukentällä. Myös Laukkosken vanhempain yhdistys, Räppäkylän Äipät ja Iskät järjestää lähinnä Mika Waltarin koulun oppilaille toimintaa.

 

Laukkoskelaiset Ry osallistuu Pornaisten messuille omalla pisteellään, jossa esitellään pääsääntöisesti Laukkosken kylää kokonaisuutena ja kannustetaan tutustumaan erityisesti luontopolkuun.

 


 


 

 LAUKKOSKEN KYLÄHULLUT

Monimuotoinen ja pitkäjänteinen yhdistystoiminta on Laukkoskella ollut aina vilkasta. Laukkosken ”kylätoimikunta”, Laukkoskelaiset ry, on nimennyt vuodesta 2004 alkaen vuosittain kylähullun tunnustuksena kotikylän hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksella halutaan kiinnittää huomiota yksittäisten henkilöiden paikallistason toimintaan ja aikaansaannoksiin sekä yleisesti yhteisten asioiden eteenpäin viemiseen kylällä.
Perusteiden mukaan tunnustus voidaan antaa kylän vakinaiselle asukkaalle, kesäasukkaalle tai uudelle kyläläiselle henkilölle, joka ”itseään säästämättä, kiitosta pyytämättä ja palkkaa saamatta on tehnyt työtä kotikylän yhteiseksi parhaaksi, sen viihtyvyyden parantamiseksi ja aineellisten tai henkisten elinolojen edistämiseksi”. Myöntämisperuste voi vaihdella yksittäisestä teosta alkaen aina elämänmittaiseen työhön saakka.


Kyläkävely 2012

Kyläkävely 2012

Kyläkävely 2016

Suosittujen kyläkävelyiden vuoden 2016 reitti ja tapahtuma ilmoitetaan myöhemmin.

Viime vuonna kävely alkoi uutuuttaan hohtavalta Mika Waltarin koulun pihalta klo 13. Koulu sijaitsee Laukkoskella osoitteessa Anttilantie 9.
Koululla Åbackan isäntä Jaakko Itälä kertoi lyhyesti kartanosta, josta siirryttiin kävellen 500 metrin matka. Päärakennuksen edessä isäntä kertoi lisää kartanon mielenkiintoisista vaiheista, ihmisistä ja tapahtumista. Vierailla oli tilaisuus myös päästä tutustumaan kartanon ruokasaliin ja vanhoihin muotokuviin.
Kartanon mailla 1,5 kilometrin matkalla nähtiin muita vanhoja rakennuksia ja kuultiin paikallisiin ihmisiin liittyviä hauskojakin tarinoita.
Kartanolta palattiin noin klo 15.30 Mika Waltarin koululle, jossa tutustuttiin huippumoderniin kouluun.